שלח

שם מלא:

 

שדה חובה

תודה על פנייתך!

נחזור אליך בהקדם

טלפון:

שדה חובה

דוא״ל:

שדה חובה

לקביעת תור התקשרו 052-8245827 או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

 

פיזיותרפיה היא מקצוע שעוסק בשיקום והחזרת התפקוד הגופני והכללי כאשר הוא נפגע.

ההכשרה של פיזיותרפיסטים מאפשרת להם היכרות מעמיקה עם מבנה ותפקוד המערכות השונות, הפגיעות האופייניות לכל קבוצת אוכלוסיה מסוימת ושיקום התפקוד של האדם שסובל מאותה פגיעה. אמנם יש דמיון מסוים וקווים מנחים לטיפול בכל בעיה, אבל השיקום בין שני אנשים שסובלים מכל בעיה הוא שונה בגלל הרקע והמאפיינים הנוספים של כל אחד. התאמת הטיפול למטופל היא "החלק האמנותי" שקיים במקצוע. בפיזיותרפיה אין התמחות רשמית, אבל כל פיזיותרפיסט מתמקד בהכשרתו ובניסיונות במספר תחומי טיפול וכלים טיפוליים שמאפיינים אותו ואת מטופליו.
 

במפגש הראשון תעברו שאלון רפואי אשר נועד להוציא עיקר מתפל ולשלול בעיות חמורות או מסוכנות (ובמידה ויש חשד לכך יפנו אותכם לגורם המתאים).

 

לאחר שהפיזיותרפיסט "חושד" במספר גורמים עיקריים לכאב שלך הוא יבדוק אם יש בסיס לחשד. בדיקות קליניות (בדיקות שמתבצעות בקליניקה ללא מכשור מיוחד) הן כלי מצוין ולעיתים היעיל ביותר לאבחון פגיעות אורטופדיות, וכוללות מבחני תנועה, כוח, ותפקוד ספציפי ורלוונטי אליך ולפעילות שאתה עושה.

 

במידת הצורך אם יש צורך באבחון נוסף באמצעות מכשור רפואי (כגון בדיקות הדמייה- רנטגן, אולטרהסאונד וכד') הפיזיותרפיסט ידאג להפנות אותך לגורם המתאים.

 

במהלך האבחון ואחריו הפיזיותרפיסט בוחן גישות טיפול שונות כדי לראות איזה טיפול הכי מתאים לך ולמצבך. על פי רוב הטיפול כולל הנחיה מה אתה צריך לעשות או לא לעשות במשך השבוע (תרגילים והרגלים) ושימוש באמצעים שונים בקליניקה להפחתת התסמינים שעליהם התלוננת ואותם הוא זיהה בבדיקה.

 

פגיעה יכולה להיות על רקעים שונים, אשר קשורים לקבוצות אוכלוסיה שונות ומערכות גוף שונות, ומשתמש במגוון כלים טיפוליים, למשל:

 

 

 

פיזיותרפיה היא מקצוע שעוסק בשיקום והחזרת התפקוד הגופני והכללי כאשר הוא נפגע. פגיעה יכולה להיות על רקעים שונים, אשר קשורים לקבוצות אוכלוסיה שונות ומערכות גוף שונות, ומשתמש במגוון כלים טיפוליים.

 

 

 

 



 

 

הקש על התחום שמעניין אותך 

 

קבוצות אוכלוסיה

עיסוק

מערכות גוף

כלים טיפוליים

מהי פיזיותרפיה ובמה היא מטפלת?

גלי הלם

טיפול בגלי הלם מתאים במיוחד לפגיעות ברקמות חיבור על רקע שימוש יתר (פעולה שחוזרת על עצמה באותו אופן) דוגמה טובה לכך היא פגיעות גידים בענפי ספורט רבים, במיוחד בספורט סיבולת.פציעות אופייניות מסוג זה: כאב בעקב (דורבן העקב),כאב בגיד אכילס,כאב בגידי הכתף (קרעים ודלקות בגידים)כאב בגידי המרפק (מרפק טניס, מרפק גולף),כאב בגיד הפיקה,כאב בגידי הירך (טרוכנטריק בורסיטיס). דוגמה נוספת היא עבודה שמתנהלת שעות רבות באותה תנוחה- העברת חפצים ממקום למקום, החזקת גוף בתנוחה קבועה למשך שעות רבות, עבודה פיזית עם כלי עבודה.פציעות כאלה מתאפיינות על פי רוב בפלג גוף העליון: כתף מרפקשורש כף היד לעיתים רבות גם העקב בשל עמידה ממושכת. במקביל לטיפול הסטנדרטי שנועד לצמצם את גורמי הסיכון ולהפחית עומס על האזור הפגוע בשלב הפציעה והכאבים, ולבנות בהדרגה חזרה לתנועה וכוח מלא באזור הפגוע, שילוב טיפול בגלי הלם מפחית משמעותית את הכאב ומקצר את זמני ההחלמה שלעיתים נמשכים חודשים ואף יותר מזה. ישנן תיאוריות רבות לגבי מנגנוני הפעולה של טיפול בגלי הלם. קרוב לוודאי שזה שילוב של מספר מסלולים:1. מסלול מכאני- פיזיולוגי: עידוד איחוי הרקמה הפגועה על ידי עומס מכאני ממוקד2. מסלול עצבי: חשיפת האזור לגירוי מכאני חזק עשוי לשנות את מסרי הכאב שמגיעים מהאזור.טיפול בגלי הלם הינו טיפול שנמצא בשימוש רחב בקופות החולים ובמכוני פיזיותרפיה מתקדמים.לקביעת תור לטיפול בגלי הלם צרו קשר עכשיו.

טיפול פיזיותרפיה בבעיות נשימה

בעיות במערכת הנשימה יכולות להיגרם על ידי מחלות במערכת הנשימה, כגון CF ודלקת ריאות, פגיעה במערכת הלבבית אשר גורמת למחסור בחמצן, פגיעה בשרירי הנשימה מסיבות שונות ובנוסף אשפוז ממושך או חוסר משמעותי בפעילות גופנית יומיומית ו\או ספורטיבית.במקרה של מחלות או אשפוזים, הפיזיותרפיסט מכיר היטב את הרקע הרפואי שמביא לבעיית נשימה וכך יכול לשפר מרכיבים בעייתיים שבתחומי הטיפול שלו ולהפנות לגורם רפואי אחר במידה ויש צורך. בדרך כלל, בבעיות נשימה הבעיה היא בהובלת הגזים דרך מערכת הנשימה וספיגת החמצן לדם\ספיגת CO2 מהדם.טיפול בבעיות מסוג זה יתמקד בפינוי הפרשות שמצטברות בדרכי הנשימה, ושיפור שאר המרכיבים הגופניים אשר תורמים לשחלוף הגזים בגוף במקביל.דימוי שעוזר להבין זאת- "הסחורה לא נכנסת למחסן, ו\או המלגזות עובדות כראוי בהעמסת הסחורה על המשאית"פגיעה במערכת הלבבית עשויה להשפיע על הובלת הגזים (חמצן\CO2)בגוף ולמעשה הביטוי לכך הוא תחושה של "מחסור באוויר".דימוי שעוזר להבין זאת: "המשאיות לא מובילות את הסחורה לעסקים"לאחר ניתוח צנתור, מעקפים, או החלפת מסתם ההמלצה היא לבצע שיקום במכון אשר יש בו פיקוח של קרדיולוג בזמן ביצוע הפעילות הגופנית (שמהווה את עיקר השיקום). לאחר תקופה מסוימת של שיקום (בד"כ 3 חודשים עד שנה) ניתן לבצע באישור הרופא המטפל אימון גופני גם במרכזי אימון ללא פיקוח רפואי צמוד. הפגיעות המתוארות משפיעות על הכושר הגופני- כוח, סיבולת, גמישות, קואורדינציה ועוד. אבל ההשפעה היא דו סיטרית וכך גם כושר גופני משפיע על תפקוד המערכות המתוארות. לכן הטיפול בפגיעות אלו מתמקד בעיקר בשיפור מרכיבי הכושר הגופני, וכך שריר הלב משפר את הכוח והסיבולת שלו, היעילות של הגוף בפינוי ושינוע החמצן והCO2 גדלה ומרגישים שפחות מתעייפים מפעילויות פשוטות ויש סוף סוף אוויר!למידע נוסף וטיפול בבעיות נשימה ניתן לפנות אלינו ל- Keep on Moving דרך תיבת המסרים שלמטה או בלחיצה על לחצן הטלפון ולקבל מענה מקצועי ויעיל. ​

דיקור מערבי

​דיקור מערבי (או דיקור "יבש") היא שיטת טיפול במחטים אשר מתבצעת על בסיס ידע אנטומי ופיזיולוגי ברפואה המערבית (בשונה מדיקור סיני). הדיקור מתבצע בד"כ על מנת לטפל בפגיעות בשרירים. הדיקור המערבי הוא הזרוע הארוכה והמדויקת יותר של טיפולי העיסוי ומטפל בנק' טריגר (trigger point) אשר עשויות לייצר מגוון תופעות כגון כאב ממוקד או מפושט, חולשת שרירים והגבלה בטווח התנועה במפרקים. בשונה מהדיקור הסיני, הוא מטפל בשרירים "תפוסים" ולא בערוצים אנרגטיים. טכניקת הדיקור היבש מבוצעת ע"י רופאים ופיזיותרפיסטים אשר קיבלו הכשרה קפדנית ולהם ידע מקיף במבנה ותפקוד הגוף. מאחר והמחט מוחדרת לעומק הרקמה חשוב שהמדקר ידע היטב היכן לדקור ובעיקר היכן לא לדקור…נקודת טריגר היא אזור קטן בשריר אשר נותר מכווץ לאורך זמן. התיאוריה המובילה מסבירה כי במאמץ גבוה או ממושך של שריר מסוים, עלול להיווצר מחסור בחמצן אשר מוביל לשימור הקשר הכימי בין חלבוני השריר (אקטין ומיוזין), הכיווץ הממושך של השריר מביא לעייפות מקומית וכאב, וכן לחץ על כלי דם אשר מובילים חמצן לשריר ומכאן שנקודת הטריגר מעכבת את הרפייתה על ידי "צינור האספקה שלה" שהוא כלי הדם. על מנת לשבור את מעגל הכאב הזה יש לעודד זרימת דם מקומית. עיסוי, הפעלה והרפייה ממוקדת של השריר ודיקור מערבי יכולות לסייע בכך בצורה טובה.היתרון הגדול של הדיקור המערבי הוא ביחס מצוין בין משך הטיפול למידת ההשפעה החיובית- בדקות בודדות של דיקור מערבי ניתן להשיג אפקט זהה ואף טוב יותר מאשר על ידי עיסוי ממושך ואף מספר טיפולי עיסוי.זאת בשל הדיוק של המחט שקצהה בגודל מספר מיקרונים, ולמעשה מתאים לגודל נקודת הטריגר. כאשר קצה המחט נוגע בנקודת הטריגר הוא עשוי להפעיל תגובת כיווץ מקומית בשריר הפגוע אשר מסייעת לשבור את מעגל הכאב. שבירת מעגל הכאב מסייעת לשפר את תפקוד השריר אשר נפגע- הכוח, מהירות התגובה והגמישות שלו. חשוב לשלב תרגול ספציפי אשר "מנצל" את ההטבה במצב הכאב ולאמן את היכולות הללו אשר לעיתים נפגעות בשל כאב ממושך, בשל הסתגלות ופיצויים תנועתיים אשר משתרשים במערכת העצבים.לכן פיזיותרפיסט הוא הכתובת שלך לטיפול הוליסטי אשר נותן מענה לא רק לסימפטומים, אלא גם לגורם, ולא פחות חשוב- מקטין את הסיכוי שהבעיה תחזור. לתיאום טיפול פיזיותרפיה משולב בדיקור מערבי השאר פרטים בתחתית הדף או התקשר דרך כפתור הטלפון שבמעלה הדף.  

טיפול בבעיות שווי משקל

  מערכת שיווי המשקל מסתמכת על מסרים שמגיעים מ-3 מערכות שונות: ראייהפרופריוספציה (מיקום הגוף במרחב וביחס לעצמו)האוזן התיכונההעיבוד של המידע מתרחש במוח בחלקיקי שניה, ותגובת שיווי המשקל מגיעה מייד לאחר מכן. מדהים שמערכת מורכבת כל כך יכולה להגיב במהירות כל כך גבוהה ולמנוע נפילה או פגיעה משמעותית!פגיעה באחת המערכות עלול להשפיע על תפקוד המערכת כולה, ועשוי לגרום למגוון רחב של תופעות:  איבוד שווי משקלנקעים ופציעות חוזרותנפילות מרובותסחרחורות מסוגים שונים הטיפול לבעיות שיווי משקל יהיה בהתאם לממצאים ואופי התלונה- טיפול בנקעים ופציעות ספורט יתמקד בהשגת שליטה שרירית בתנועות ותנוחות המתאימות לספורט הרלוונטי למטופל בעוד שסחרחורות מסוגים שונים יתמקדו בסינכרון ושיפור הקלט מחיישני מערכות האיזון.לפיזיותרפיסטים יש את הכלים לאבחן ולטפל בבעיות שווי משקל ולהפנות לבדיקות מומחים במידת הצורך לחוות דעת נוספת. ​ לתיאום אבחון וטיפול בבעיות שווי משקל תוכל\י להשאיר פרטים בתיבה שבתחתית העמוד או להתקשר דרך כפתור הטלפון שבמעלה העמוד. 

למי פונים כשנפצעים?

סוגי פציעהבדרך כלל בריצה למרחקים, אופי הפציעה הוא מסוג overuse, כלומר פציעה שנובעת מעומס מתמשך, והסימפטומים שלה מתאפיינים בכאב שמתגבר ככל שהמרחק המצטבר גדל. הקושי הוא להבחין בין כאבים קלים שחולפים עם הזמן, לכאבים קלים שמחמירים עם הזמן.פציעה מסוג אחר היא פציעת overload, כלומר העמסת יתר, והיא נפוצה יותר במשחקי כדור, סקי, ובאופן כללי כל מה שכולל תנועות חדות, מהירות ועוצמתיות. הרקמות שנפגעות הן בד"כ רצועות, גידים, מפרקים ועצמות. פציעה כזו מתאפיינת בכאב חד ודימום או נפיחות המופיעה מייד לאחר הפגיעה, ואין קושי לזהות כשהיא מגיעה... איך מבחינים בפציעה משימוש יתר?- אם ישנו כאב ממוקד שמופיע באופן קבוע באותו מיקום על הגוף.- אם הכאב מחמיר מריצה לריצה.- אם הפציעה חוזרת גם לאחר הפחתה זמנית של מרחק ומהירות האימונים למשך כשבועיים.לאחר שמוודאים שאכן אתם סובלים מפציעה, זה הזמן לטפל בה.תמיד מומלץ לפנות לבעלי מקצוע, עצות מחברים לא מספיק יעילות, משום שהם נוטים לחשוב שהפציעה שעליהם הם שומעים היא בדיוק הפציעה שהם עצמם, או מישהו שהם מכירים עבר.למעשה, בכל אזור ישנן מספר פציעות אופייניות, וכמו כן יש גם פציעות שאינן אופייניות.גם פציעה המסווגת באותו השם יכולה לנבוע מגורמים שונים לחלוטין וכל זאת צריכים להעריך אנשי המקצוע.מי הם אנשי המקצוע?1. מאמן\מדריך מקצועי- זוהי חוליה חשובה במיוחד, במיוחד עבור המתאמנים חסרי הניסיון. כמובן שניתן להתאמן לבד, אך לעיתים רץ חסר ניסיון עלול לעמוד מול חומה בלתי נראית ולהיתקל בה. למי שרוצה להתחיל להתאמן, למי שרוצה לעמוד באתגר, ולמי שרוצה לשמור על עצמו- מומלצת הדרכה. הדרכת ריצה כוללת טכניקה נכונה, בניית סרגל אימונים המותאם ליכולת האישית, הדרכה לפעילות משלימה (אימוני כוח וגמישות) והתאמת תוכנית אימונים עפ"י יכולת ומטרה אישית. כאשר נתקלים ב"חומה"- קושי פיזי או מנטאלי, הגדרת מטרות, התמודדות עם פציעה- המאמן ייתן פתרון בעצמו, או ע"י הפנייה לגורם מתאים.2. רופא המשפחה\אורטופד- במקרה של פציעה, אנו מבוטחים בקופות החולים וזכאים לטיפול במסגרת הביטוח, לכן אין סיבה שלא ננצל זאת. תפקידו של רופא המשפחה לאבחן את הפציעה והוא יכול להפנות לפיזיותרפיה ישירות ללא צורך לפנות לאורטופד, שאליו התורים בד"כ ארוכים ומעכבים את הטיפול המיידי. בפציעות מסוג overload כלומר שבר, נקע חריף, השבתה מוחלטת מפעילות- הכתובת הראשונית לאבחון וטיפול הוא אורטופד. תפגשו אותו במיון בבית חולים אם זה מקרה דחוף, ובקופת החולים\באופן פרטי אם זה לא עניין שמחייב התערבות ובדיקה מיידית. בשאר המצבים כשהסיפור שהקדים לתלונה היה תחושות עומס\כאב שהולך ומתגבר אין צורך לפנות לאורטופד. אין לו את הכלים לעזור לכם ברוב המצבים, והוא צריך להפנות להמשך אבחון וטיפול אצל פיזיותרפיסט. אם הרופא שלכם לא מציע לכם טיפול למרות שאתם סובלים מבעיה, בקשו ממנו הפניה לפיזיותרפיה.3. פיזיותרפיסט- פיזיותרפיסטים עובדים במספר מסגרות:ציבורית- בתי חולים ומכוני פיזיותרפיה השייכים לקופות החולים ואליהן ניתן לקבוע תור באמצעות המוקד של הקופה. הביטוח ברוב הקופות מוגבל במידה מסוימת במספר הטיפולים. למסגרת זו ניתן לפנות רק לאחר הפניית רופא משפחה או אורטופד (לאחרונה במכבי פתחו את השירות באופן ישיר ללא צורך בהפניה).יתרונות: עלות נמוכה מאוד.חסרונות: טיפול "קצר בזמן", לוח זמנים מוגבל, המתנה ממושכת לתורים, מוגבל מבחינת יחס אישי.פרטית- למסגרת זו ניתן לפנות ישירות. למבוטחי כללית מושלם וביטוחים פרטיים יש החזרים ברמות כיסוי משתנות על טיפולים מפיזיותרפיסטים מוסמכים.יתרונות: יחס אישי. ניתן לבחור את איש המקצוע. חסרונות: מחיר. בין 250-400 ₪.פיזיותרפיסט הוא זה שמבצע את האבחנה המדויקת לפציעות מסוג שימוש יתר (זוכרים? כאב שהתחיל ללא הסבר ברור או שהתחיל בקטן והתגבר בהדרגה), ובתהליך האבחון מסתמך בעיקר על בדיקות קליניות. בדיקות אלו משקפות את הנתונים הגופניים, ואת יכולתו של המטופל בפועל לבצע משימות שונות אשר קשורות ישירות לריצה ולפעילויות השונות שאותן מבצע המטופל בשגרת יומו.בתהליך השיקום, הפיזיותרפיסט משתמש באבחון הראשוני ובאבחוני ההמשך כדי לטפל ולבקר את תהליך הריפוי עד להחלמה מלאה. אמצעי הטיפול מגוונים וכוללים הדרכה לתנועה ויציבה נכונה, טיפול במגע (עיסוי, הנעות מפרקים, מתיחות ועוד), אלקטרותרפיה, טייפינג, גלי הלם, ובעיקר מתן מסגרת מקצועית, בטוחה ויעילה לתהליך השיקום הטבעי של הגוף. במקרה שזוהה מרכיב בעייתי שלא ניתן להתגבר עליו בעזרת פיזיותרפיה, הפיזיותרפיסט יפנה את המטופל לטיפול אורטופד, נוירולוג, או רופא משפחה.במקרה שדרוש טיפול ממוקד באמצעות עיסוי, או שינויים והנחיות לביצוע האימונים, מומלץ לתאם את המלצותיו מול המעסה הרפואי או מאמן הענף של המתאמן.4. מעסה רפואי- מעסה בעל ידע רחב בטיפול באמצעות מגע. הטיפול מתמקד בפן מסוים של שיקום- שחרור פאסיבי של רקמות רכות (שרירים ורקמות חיבור). טכניקות הטיפול משתנות ע"י הכשרותיו וניסיונו של המטפל, אך הידע הרפואי שלו צריך להיות רחב על מנת לתאם את הטיפול מול הגורמים השונים. אם אינכם יודעים מה אופי מקור הפציעה, עדיף לעבור ראשית אבחון אצל פיזיותרפיסט ובהמשך לשלב את הטיפול אצל מעסה מקצועי.אם אתה מכיר את התסמינים ויודע שעיסוי עוזר לך לכך, אפשר לקבוע ישירות עם מעסה.​

...
...

Enter your text here

Enter your text here

פיזיותרפיה וכושר | Keep on Moving

טיפול, שיקום ומניעת פציעות ספורט, עבודה ותאונות

052-8245827

GlobalEx         טל: 03-6760602

ת.ד. 7639, רמת גן מיקוד 52176

שלחו לי הודעה
בוואטסאפ 

שלח

שדה חובה

תודה רבה!

הטופס נשלח בהצלחה.

 

שדה חובה

שדה חובה

שדה חובה

קליניקה - מושב ירקונה

מרכז הוד השרון

דרך רמתיים בהוד השרון בין רחובות אפק לז'בוטינסקי מצד ימין. בכניסה לחצר הקליניקה שלט משק 27​

קליניקה - מושב סתריה סמוך לרחובות

דרך כביש 40, צפון מזרח לעיר רחובות.

להוראות הגעה ניתן ליצור קשר

 

P

P